Boekpresentatie 'Bloedzang' - Caro Van Thuyne

Feestelijke presentatie van BLOEDZANG van CARO VAN THUYNE

Er is een streepje muziek, er wordt gesproken, voorgelezen en gedronken.

Caro Van Thuyne
(1970) leeft en schrijft in het Houtland achter de Belgische kust. In 2018 debuteerde ze met de verhalenbundel Wij, het schuim, die op de longlist van de ANV Debutantenprijs en op de shortlist van de Anton Wachterprijs stond. Haar debuutroman Lijn van wee en wens is verschenen in 2021 en werd bekroond met De Bronzen Uil.

De wereld van moeders en dochters is er een van symbiose en scheiding, van eerste liefde en eerste verlating, van wederzijdse noden, veel te grote noden. Een wereld ook van vertellingen en stiltes en al wat onuitgesproken blijft. Maar wat gebeurt er als een moeder haar taal verliest, en de dochter zich haar vroegste moedertaal herinnert?

Zoekend en tastend baant Caro Van Thuyne zich een weg door nachtmerries en onmacht, door foto’s en spiegels, door sprookjes, mythes en scheppingsverhalen, door taal, pijn woede en bevrijding. Met Bloedzang heeft ze in haar rijke en zintuiglijke stijl en met haar karakteristieke animisme het verzengende verhaal geschreven van een dochter die haar moeder wil bevrijden om ook zichzelf te kunnen bevrijden.


Bloedzang
Datum:
16 nov. 2023
Startuur:
19:30
Einduur:
21:00
Organisator:
Boekhandel Limerick en Uitgeverij Koppernik
Locatie:
Boekhandel Limerick
Koningin Elisabethlaan 142, Gent