Boekvoorstelling 'De schreeuw van de sax' - Bavo Dhooge

U bent vriendelijk uitgenodigd voor de presentatie van 'De schreeuw van de sax' , de nieuwe roman van Bavo Dhooge bij uitgeverij Horizon.

Op vrijdag 03 februari om 19u wordt het boek aan pers en publiek voorgesteld in boekhandel Paard van Troje in Gent.

Na de inleiding van uitgever Geert Cortebeeck leest de auteur enkele fragmenten voor. Daarna heffen we het glas op de publicatie én op de 50ste verjaardag van de auteur (31 januari). Tijdens de signeersessie en de receptie kan u genieten van de speciale Spotify-list met 75 sax-nummers die in het boek voorkomen.

Iedereen van harte welkom!

Het levensverhaal van de sax: 180 jaar rebellie

Een saxofoon vertelt zijn leven vanaf zijn geboorte halverwege de 19de eeuw tot nu. Hij beschrijft ontmoetingen met historische figuren die een belangrijke rol hebben gespeeld. Hij begint zijn carrière in de klassieke muziek, beleeft de gruwelen van de wereldoorlogen, schittert tijdens de gloriejaren van de jazz en kleurt met zijn eeuwige schreeuw de popmuziek. De schreeuw van de sax is een schelmenroman met een bijzonder hoofdpersonage: koppig en wispelturig, rauw en authentiek. Een rapsodie voor een rebel, soms tragisch, soms hilarisch, maar steeds op het ritme van de vrijheid.

Uitgeverij: Horizon
ISBN : 9789464103434
Aantal pagina's : 272
Verschijningsdatum : februari 2023


Schreeuw van de sax 2
Datum:
03 feb. 2023
Startuur:
19:00
Einduur:
21:30
Prijs:
gratis
Organisator:
Uitgeverij Horizon & Paard van Troje
Locatie:
Paard van Troje
Kouter 113, Gent