Philippe Claudel - Boekvoorstelling 'Schemering'

De grote nieuwe roman van meesterverteller Philippe Claudel

Op 26 september stelt de Franse auteur Philippe Claudel zijn nieuwe boek 'Schemering' in onze Balzaal aan je voor. 'Schemering' is zijn grote nieuwe roman in de geest van 'Het verslag van Brodeck' en 'Grijze zielen'.
In een ingedut dorp aan de rand van het wegkwijnende Oostenrijks-Hongaarse Rijk wordt in een ijskoude winter de plaatselijke priester dood aangetroffen. Zijn hoofd is verbrijzeld door een steen. Wie kan deze man zo hebben gehaat in een gemeenschap waar christenen en moslims altijd in harmonie hebben geleefd?
De moord veroorzaakt een schokgolf in het dorp. Voor politieman Nourio, geholpen door zijn trouwe assistent Baraj, is deze zaak een welkome onderbreking van zijn eentonige dagen. Hij beseft al snel dat het achterhalen van de waarheid de spanningen in het dorp niet noodzakelijkerwijs zullen doen afnemen. Nourio’s superieuren sporen hem aan om de stem van het volk te laten horen en de moslims voor de moord verantwoordelijk te stellen.
In de maanden die volgen ontvouwt zich een tragedie waarbij de slechte gewoonten van de mensheid en de misdaden en wreedheden tussen buren een hoofdrol spelen. Heeft het zin om je te verzetten tegen de onstuitbare loop der gebeurtenissen?
Philippe Claudel (1962) is de auteur van een reeks internationaal succesvolle romans, scenario’s en verhalen. Hij is lid van de prestigieuze Académie Goncourt. De roman 'Grijze zielen' betekende zijn doorbraak naar het grote publiek. 'Het verslag van Brodeck' werd genomineerd voor de Prix Goncourt en bekroond met de Prix Goncourt des lycéens. Zijn meest recente boeken zijn 'Archipel van de hond' en 'Een Duitse fantasie'.

Datum:
26 sep. 2023
Startuur:
20:00
Einduur:
21:15
Organisator:
VIERNULVIER
Locatie:
De Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent