Quotes | Magaly Rodriguez García - Seks voor Geld

Dit is de inschrijvingspagina van de live activiteit in Bibliotheek De Krook. Je kan deze activiteit ook online volgen. Klik hier voor de inschrijvingspagina online streaming via Zoom. Magaly Rodriguez García is hoofddocente geschiedenis aan de KU Leuven, gespecialiseerd in prostitutiebeleid en werkomstandigheden van sekswerkers. Ze schreef mee aan het boek Seks voor Geld. Een geschiedenis van prostitutie in België, waarin ze de diverse geschiedenis van sekswerk in België, van de middeleeuwen tot vandaag, vertelt. Daarbij brengt ze de vrouwen die de hoofdrol spelen eindelijk voor het voetlicht. Het is immers niet alleen een verhaal van ideeën en beleid, maar ook een geleefde geschiedenis: van mensen en hun ambities en teleurstellingen, van kansen en valse beloftes, van controledrang en creatieve pogingen om toezicht te omzeilen.
De geschiedenis van prostitutie loopt parallel met grote historische veranderingen, maar blijft vaak in de schaduw daarvan. Seks voor geld haalt de geschiedenis van sekswerk in België uit die schaduwen. Niet uit voyeurisme, maar om tot een beter begrip te komen van de moeilijkheden en de kansen van betaalde seks voor mensen van vroeger en nu.
Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids.


In samenwerking met Bibliotheek De Krook

Begeleiders: Magaly Rodriguez García, Tina De Gendt

Quotes | Magaly Rodriguez García - Seks voor Geld
Datum:
15 dec. 2022
Startuur:
19:30
Einduur:
21:00
Organisator:
Avansa regio Gent
Locatie:
Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1, Gent