Literatuur Vlaanderen: Coronaschade? Vraag je compensatie aan!

29 juli 2020

Literatuur Vlaanderen mag 1,3 miljoen euro uit het noodfonds voor de compensatie van de coronaschade onder Vlaamse auteurs (schrijvers, illustratoren, stripauteurs, vertalers) verdelen. Dat is een behoorlijke som geld, die ze correct willen verdelen onder zoveel mogelijk auteurs.

Literatuur Vlaanderen krijgt 1,3 miljoen euro uit het noodfonds voor de compensatie van de coronaschade. Een gedeelte moet verloren auteursrechten (of royalty’s) compenseren, het andere deel afgelaste auteurslezingen. Literatuur Vlaanderen engageert zich om deze bijzonder relevante compensatie op een correcte manier te verdelen. De compensatie zal helaas nooit het volledige verlies kunnen dekken, maar is bedoeld als een gedeeltelijke tegemoetkoming.

Literatuur Vlaanderen neemt voor deze regeling de loketfunctie op zich om de middelen op een correcte manier te verdelen onder alle auteurs, illustratoren en vertalers die voldoen aan de voorwaarden.

Al meer dan 100 auteurs, vertalers en illustratoren dienden een aanvraag in om compensatie te krijgen voor de financiële schade die ze leden als gevolg van de coronacrisis. Wie nog geen aanvraag indiende heeft daarvoor nog tot en met 31 augustus de tijd.

Of iemand al eerder subsidie aanvroeg of kreeg bij Literatuur Vlaanderen is daarbij onbelangrijk.

Alle informatie over wie in aanmerking komt en welke schade wordt vergoed, vind je hier. Of lees het nieuwsbericht van Literatuur Vlaanderen.

Tine Englebert