De zes categorieën met bijhorende boeken

Kan het nog erger?

Een DIY-boekenclub vol nare avonturen, sinistere verhalen en zwartgallige vertellingen. Zo relativeer je in één klap ook je eigen zorgen.

Wat er ook gebeurt, je leest dapper verder. De wereld staat in brand. De crisis woedt. Het onheil dreigt. De inzinking lonkt. En met een beetje geluk zitten er ook nog monsters onder het bed. Het leven is soms beangstigend, maar pagina per pagina sla je je er wel door.

Kanhetnogerger2

Schaamteloos genieten

Een DIY-boekenclub die zelfs Netflix het nakijken geeft. Met boeken die krabben waar het jeukt, voor echte lettervreters.

Waarom zou je zuinig zijn met goede dingen? Waarom knibbelen als je kan verslinden? Weerstaan als je wil zwichten? Je kan nog iets leren van de gulzigaard: soms is mateloosheid gewoon beter.

Schaamteloosgenieten

Explosief materiaal

Een DIY-boekenclub die overkookt van brandende actualiteit en hete hangijzers.

Gooi eens een knuppel in je vriendenclub. De wereld staat in brand, maar wie het vuur wil blussen mag niet terugdeinzen voor de hitte. Gelukkig zijn jullie niet bang voor hoog oplaaiende gemoederen of verhitte discussies over dingen die ertoe doen.

  • AfroLit (ed. Dalilla Hermans & Ebissé Rouw)
  • Trofee (Gaea Schoeters)
  • Slangen (Dominique De Groen) - poëziebundel
  • Oeroeg (Hellas S. Haasse)
Explosief materiaal zonderschaduw GD

Beter laat dan nooit!

Veeg het schaamrood van je wangen. Het is oké! Een DIY-boekenclub om ein-de-lijk te lezen wat je allang had moeten lezen.

Geef het gewoon toe! Madeleine-koekjes doen je niet écht aan Proust denken. Van The Great Gatsby herinner je je enkel DiCaprio. Don Quichot ken je alleen van het woord windmolengevecht, de Ulysses op je nachtkastje is een muggenmepper.

Beter laat dan nooit GD

Klassiekers van morgen

Een DIY-boekenclub voor literaire lijsttrekkers, titelhouders onder titels en klassiekers in de knop.

Voor jou enkel het beste van het nieuwste. Alleen wat boven het maaiveld uitsteekt! Bewonderd, bejubeld, bekroond... Geef de lezer wat de lezer toekomt. Toch?

Klassiekersvanmorgen

Young Adult

Een DIY-boekenclub om de meest recente en relevante YA-boeken te leren kennen.

Droom je nog vaak over deelname aan The Hunger Games of is dat ene boek van Dirk Bracke tot vandaag blijven nazinderen? Zit er nog steeds een weeffout in de sterren?

Young Adult

Terug naar Leesclubbing.