Over ons

Een huis zonder boeken is als een lichaam zonder ziel.
Marcus Tullius Cicero

Over Gent Leest

Voor en door stadsgenoten.
Het begin van een nieuw leesavontuur!

Gent Leest is een digitaal platform voor iedereen in onze stad die houdt van boeken en van lezen. Voor lezers en voorlezers, bezoekers van de bibliotheek en van boekhandels, leden van boekenclubs, voorleesvrijwilligers, maar ook voor mensen die anders lezen - in een andere taal, met een beperking – of die van atypische genres houden… Kortom, voor de hele Gentse leescommunity.

De bibliotheek doet dat niet alleen, maar samen met haar culturele en literaire partners in de stad. Waarom? Omdat we samen meer bereiken dan elk afzonderlijk en geloven in de kracht van lezen, omdat boeken mensen met elkaar verbinden en omdat een stad dé plek is voor de kunst van het samenlezen.

Gent Leest is een website waar je als stadslezer af en toe (een drietal keer per jaar) je leestips deelt door een korte recensie te posten, originele leesplekken te tippen of schrijven over wat leeft in literair Gent. Lees ons charter. Eens aangemeld bij Gent Leest kan je jouw lidkaart afhalen aan het infopunt van Bibliotheek De Krook.

Hulp nodig? Hier vind je volgende handleidingen: Account activeren en inloggen, Profiel stadslezer, Leestip invoeren en Leesplek invoeren.

Als stadslezer krijg je op vertoon van je lidkaart korting bij de volgende partners:

Amsab 20% op publicaties uitgezonderd tijdschriften
Bookz&Booze: 10%
De Kaft: 10%
KANTL 10% op activiteiten
Limerick: 10% (met uitzondering van schoolboeken)
Oxfam bookshop: 10%
Paard van Troje: 10%
De Poort
: 10%
De Slegte: 10%
Walry: 10 %
World’s End: 12,5%

Heb je nog vragen?
Aarzel niet om ons te contacteren via info@gentleest.be.

Afbeelding Gerda Dendooven

Onze stadslezers

Het voordeel van boeken is dat je in korte tijd met honderden levens kunt meeleven.
Guus Kuijer

Onze stadslezers delen hun liefde voor boeken en lezen maar al te graag. Hier kan je hen leren kennen en kan je ook ontdekken wat voor lezers ze zijn.