Boekvoorstelling - 'Une mère éphémère' en 'Notre si chère vieille dame auteur' in vertaling

Met genoegen nodigt Boekhandel Limerick u uit voor de presentatie van Onze allerliefste schrijvende oude dame en van Een afwezige moeder, de Nederlandse vertalingen van Anne Serres Notre si chère vieille dame auteur en van Emma Marsantes’ Une mère éphémère.

Emma Marsantes wachtte veertig jaar voor ze deze eerste roman kon schrijven, een schokkend relaas van het leven in een welgesteld, burgerlijk gezin. Maar schijn bedriegt. Achter de fatsoenlijke façade gaan terreur, misbruik en machteloosheid schuil. Hoe overleef je in een gezin waar je geen stem hebt, waar alles voor je wordt beslist, waar alle ranzigheid onder de mat wordt geveegd? Niet, zegt Marsantes. Haar poëtische taal, haar directe, evocatieve zinnen snijden als een mes in de ziel.

Anne Serre schreef een sprookjesachtige tekst over een bejaarde schrijfster die een onafgewerkt manuscript achterlaat. Een cameraploeg komt langs om de auteur te filmen en meteen de gaten in het bewuste verhaal op te vullen. Maar ze zijn niet alleen… Vertellers lopen elkaar in de weg, personages ontsnappen, in het glooiende landschap graast een kudde bokken met gouden vacht en piramidale hoorns, een alwetend individu neemt iedereen bij de neus, personages en lezers…Beide auteurs wonen in Parijs.

Soetkin gaat in gesprek met uitgever Marc Vleugels en met Katelijne De Vuyst, vertaler van beide boeken.
De avond wordt afgesloten met een drankje.
Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.
Graag aanmelden bij soetkin@limerick.be


Een afwezige moeder 2
Datum:
02 jun. 2023
Startuur:
19:30
Einduur:
21:00
Organisator:
Boekhandel Limerick
Locatie:
Boekhandel Limerick
Koningin Elisabethlaan 142, Gent