Marta Sobolska

Boeken brengen je in verschillende werelden, in andermans gedachten, bezorgen je uiteenlopende perspectieven op de realiteit en voeden je verbeelding en creativiteit. Daarom lees ik zo graag. Mijn boekenkast staat (gelukkig) nog vol TBR, maar ik krijg nooit genoeg van rondneuzen tussen de planken in boekhandels. Na een (al dan niet drukke) werkdag kom ik graag tot rust met een opengeslagen boek en de inhoud is vaak fictie: literaire romans afgewisseld met feelgood en thrillers; hoewel interessante non-fictie me ook kan bekoren. Door ook zelf te schrijven, leef ik me creatief uit op papier en zet ik telkens een stap verder in mijn schrijversambitie. Wie weet, kan ik ooit zelf iets teruggeven aan de boekenwereld.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Mijn mama leerde me als kind kinderboeken uit het hoofd op te zeggen en later ook echt te lezen.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Carlos Ruiz Zafón, Terry Hayes, Murat Isik, Liane Moriarty, Deborah Feldman, Jojo Moyes, Genki Kawamura

Hoe kies je je volgende boek?

Tijdens “Uitgelezen”-events in de Vooruit hoor ik graag wat anderen aanbevelen. Daarnaast volg ik online heel wat uitgeverijen en het Nederlandse, digitale Hebban-lezersplatform waardoor ik weet wat er wanneer verschijnt en waarop ik recensies lees. De boeken die ik interessant vind, voeg ik toe aan mijn Hebban-wil ik lezen-lijst. Nadat ik een boek uit heb, is het simpel: ik begin aan het volgende interessante boek op mijn lijst.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Voornamelijk literaire romans, maar ook thrillers en feelgood - in het Nederlands en in het Pools.

Ik lees

Boek per boek

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

fantaseren

Als ik een boek niet goed vind

Lees ik het toch uit

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Marta Sobolska

Marta Sobolska

Every book, every volume you see here, has a soul. The soul of the person who wrote it and of those who read it and lived and dreamed with it. Every time a book changes hands, every time someone runs his eyes down its pages, its spirit grows and strengthens. Carlos Ruiz Zafón, Schaduw van de wind

Enkele leestips van Marta

Ontdek enkele leestips van Marta