Nele De Vuyst

Mijn naam is Nele, naast mijn kinderen zijn lezen en de natuur mijn grootste passies. Ik hou ervan mijn dag af te sluiten met een goed boek. Kiezen voor welk genre boek ik het liefst lees is een onmogelijke vraag voor mij, ik lees graag van alles! Dat gaat van (historische) romans, thrillers, jeugd, fantasie,... De passie voor lezen is pas op latere leeftijd gekomen, ik ben zelf op ontdekkingstocht getrokken in de bibliotheek. Dit is niet eenvoudig als je niet weet waar je moet beginnen tussen duizenden boeken. Vandaar dat het platform Gent leest me zo aanspreekt, Je krijgt leestips van Gentenaars voor Gentenaars. Lezen brengt rust, lezen is goed voor de hersenen, jong en oud kan er plezier aan beleven, lezen hoeft geen geld te kosten. Ik hoop dat ik menig mensen kan inspireren om een boek bij de hand te pakken. Opgelet! Eens je de smaak te pakken hebt laat het je niet meer los. Iedereen is gewaarschuwd :)
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Ik las als kind niet graag, het was toen echt een opdracht om een boek uit te lezen. Ik heb nu zelf mijn weg gevonden naar de bibliotheek. De televisie kan me niet boeien en daardoor kwam mijn zin om te starten met lezen. Nu heb ik volledig mijn draai gevonden in de krook en de wijkbibliotheken. Ik kom er graag en nieuwe boeken kiezen is heel ontspannend voor mij.

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Harry Potter, Twilight saga, Santa Montefiore.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

J.K. Rowling Stephenie Meyer

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

De volledige Twilight saga, alle boeken van Harry Potter.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Met alle mensen die het horen willen, en met de lezers van Gent Leest.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

Ik geef graag kookboeken cadeau aan mensen die graag koken. Zelf vind ik het ook leuk om in kookboeken te lezen en kooktips op te doen.

Hoe kies je je volgende boek?

Ik heb een eigen lijst met boeken die ik wil lezen op "mijn bibliotheek" Daaruit maak ik een keuze. Afhankelijk van hoe mijn muts staat kies ik tussen de verschillende genres die beschikbaar zijn op dat moment. Ik sta natuurlijk altijd open voor plotse ontdekkingen tijdens het zoeken naar boeken in de rekken. Als een boek in de rekken mijn aandacht trekt kan het zijn dat het mee mag naar huis.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Ik lees voornamelijk historische romans die je iets leren over het verleden. Ook spannende thrillers kunnen mij zeker bekoren. Misschien een groot contrast met de andere genres lees ik ook heel graag fantasie, Harry Potter-J.K.Rowling, The Hunger games,... Onder mijn motto: "woorden zeggen zoveel meer dan beelden", kijk niet naar de films lees de boeken en gebruik je eigen fantasie, die is zoveel rijker!!!

Ik lees

Boek per boek

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

fantaseren

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

leven (ezelsoren, aantekeningen, ...)


Nele De Vuyst

Nele De Vuyst

Voor mij zijn boeken een middel om te ontsnappen uit de hectiek van het dagelijks leven

Enkele leestips van Nele

Ontdek enkele leestips van Nele