Eva Verbeke

Eva, 27, een geboren en getogen Gentenaar. Ik lees eclectisch: fictie, non-fictie, luisterboeken, comics. Qua genres ook zeer uiteenlopend, van romans, over sciencefiction en fantasy, tot historische fictie. Ik hou graag bij hoeveel en wat ik lees, zowel op Goodreads, voor de interessante statistiekjes, een eindeloze TBR en nuttige recensies. Daarnaast sport ik (hoofdzakelijk lopen), speel ik graag gezelschapsspellen (favoriet: Seven Wonders) en kook ik graag (voornamelijk vegetarisch).
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Mijn ouders. Ik ging vroeger wekelijks naar de bib, en heb daar toen zowat alle voor mij interessante jeugdboeken gelezen. Eens die uit waren, begon ik aan de collectie voor volwassenen.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Roxanne Gay Chimamanda Ngozi Adichie Angie Thomas Sam Maggs Madeleine Miller Reni Eddo-Lodge

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

A Gentleman in Moscow, voor het prachtige taalgebruik. My grandmother sends het regards & apologies voor het prachtige verhaal.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Met zo veel mogelijk mensen, onder andere mijn man, mijn zus, mijn vrienden. Ik leen mijn boeken graag uit aan vrienden, die soms langskomen voor suggesties.

Hoe kies je je volgende boek?

Ik heb altijd een lange lijst met nog te lezen boeken klaarstaan, zowel online op Goodreads, als een aantal ongelezen boeken in mijn kast. Afhankelijk van waarin ik zin heb, kies ik daar eentje uit.

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

weten

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Enkele leestips van Eva

Ontdek enkele leestips van Eva