Jolien Verroeye

Boekenwurm sinds het 3de leerjaar toen we met de lagere school de plaatselijke bibliotheek bezochten en er een wereld voor mij open ging die mij meermaals heeft weggevoerd vanuit mijn dorp, letterlijk en figuurlijk. Tegenwoordig verslind ik ze niet meer aan dat tempo gezien er moet gewerkt worden, netflix bestaat, vrt.nu zo een verleidelijk aanbod heeft, ik nog elke dag mijn papieren krant wil lezen, kinderen mij uit mijn slaap houden, ik meer met de fiets dan met de trein naar het werk ga en ik dus minder kan lezen onderweg, de bibliotheken helaas soms op onmogelijke uren open zijn, maar ik blijf mijn best doen en hoop mijn omgeving ook te overtuigen om voor papier in plaats van een blauw scherm te kiezen.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

de ontdekking van de dorpsbibliotheek toen ik 8 was, ik had er ook mijn allereerste vrijwilligergsjob: de boeken terugzetten in de rekken.

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

adult phantasy zoals de Pullman-boeken, Eragon, enzo. Allemaal de schuld van Tolkien, die ik las voor al die films hobbits mainstream maakten

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Isabel Allende, wijlen Gabriel Marquez, Almudena Grandes, Laura Esquivel en al hun hoofdpersonages om in een magisch realistisch decor in het Spaans te converseren over hoe het met de wereld gesteld is en welke dictators Augusto Pinochet tegenwoordig in de schoenen treden.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

alles van Thea Beckman, Verhelst, Marquez, Allende, Claus, ...

Met wie deel je je goesting voor lezen?

met mijn pleegdochters, maar zonder veel succes, gelukkig kon ik ze wel mijn liefde voor strips meegeven, ik heb ook een whatsappgroepje met vriendinnen waarin we pogingen ondernemen om boeken te bespreken.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

van die prachtige prentenboeken, bvb. het pop-upboek van Benjamin Lacombe "Er was eens..."

Hoe kies je je volgende boek?

naargelang hoe mijn gevoel zit, thrillers in de zomer, historische boeken in de winter, ik koop ook vaak boeken afgaande op hun cover, meestal geen teleurstelling

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

graphic novels, Spaanse literatuur

Je eigen website/vlog/facebook pagina

https://www.goodreads.com/review/list/28243551

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

weten

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

leven (ezelsoren, aantekeningen, ...)


Jolien Verroeye

Zonder boeken geen leven

Enkele leestips van Jolien

Ontdek enkele leestips van Jolien