Ampersand & Dans! Dichter! Dans!: De Belgische Diversiteit

Schrijvers willen soms muzikanten zijn, en waarom zou het bij dromen moeten blijven? Dans! Dichter! Dans! is een evenement en platform waar beginnende literaire makers samen met jonge muzikanten nieuw werk maken en voor een publiek brengen. Ze worden daarbij gecoacht door literair performancecoach Stefanie Huysmans-Noorts en muzikale spil Ruben De Maesschalck. Het resultaat is altijd een work-in-progress waar ruimte is voor improvisatie, maar ook een literair-muzikale performance waarbij de dialoog tussen klank en tekst meer is dan de som der delen. Vorig jaar traden Mira Bryssinck, Betül Sefika en Btissame Bourrich al met veel succes op bij de festivaledities van Dans! Dichter! Dans!.
Tijdens de Gentse Feesten kan je hen nog eens aan het werk zien bij Ampersand in de KANTL, samen met muzikanten Ruben De Maesschalck, Lukas Jouck en Thibaut Deryckere. De presentatie is in handen van Stefanie Huysmans-Noorts.

Ampersand onderzoekt wat literatuur kan zijn door de meest denkbare literaire genres zoals Slam en Spoken Word, poëzie, kortverhaal, column, stand-upcomedy, theater, kortfilm, verhaal, rap, cross-over en muziek te combineren. Deze tiende editie is een collab met Dans Dichter Dans. Hier zie je wat impressies van de voorbije edities.


Datum:
21 jul. 2024
Startuur:
17:00
Einduur:
18:30
Locatie:
KANTL (Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren)
Koningstraat 18, Gent