Auteursbezoek Alex Schulman – ‘Station Malma’

De bestsellerauteur van De overlevenden stelt zijn nieuwe boek voor.


De Zweedse auteur Alex Schulman komt naar Gent om zijn nieuwe roman voor te stellen. In Station Malma laat hij op aangrijpende wijze zien hoe pijn en verlies van ouder op kind worden doorgegeven en hoe een trauma meerdere generaties in de greep kan houden. In hoeverre staat het verleden vast, en in welke mate is de toekomst nog te beïnvloeden?


Melissa Giardina gaat in gesprek met de auteur, u bent van harte welkom om aan te schuiven voor dit - nu al - onvergetelijke gesprek.

Deuren: 19u30, aanvang 20u
Een ticket kost 5 euro en kan je online bestellen.
Na de voorstelling zal de auteur signeren in de bar aan de boekenstand van Paard van Troje.


Over Station Malma:


Als Harriet zes jaar oud is gaan haar ouders scheiden. Op een avond hoort ze haar vader en moeder twisten over wie welke dochter in huis mag nemen; beiden hebben een voorkeur voor haar zus Amelia. Uiteindelijk komt Harriet bij haar vader terecht, maar wanneer ze na twee jaar haar zus weer mag zien, loopt hun ontmoeting volledig uit de hand en het contact wordt rigoureus verbroken.
Twintig jaar later ontmoet Harriet tijdens een treinreis Oskar. Hij raakt volledig in de ban van de ongrijpbare en extravagante jonge vrouw tegenover hem en het duurt niet lang voordat ze samenwonen. Voor de rechtlijnige Oskar blijft Harriet echter een gesloten boek, en ondanks de geboorte van hun dochter Yana verzuurt hun relatie al snel.
Als Yana elf is, verdwijnt Harriet zonder waarschuwing uit het leven van haar dochter. Pas bij het overlijden van Oskar, twintig jaar later, gaat Yana op zoek naar antwoorden. Waarom is haar moeder verdwenen? En wat is er lang geleden gebeurd, toen beide zussen elkaar voor het laatst zagen?


Over de auteur:
Alex Schulman (1976) is schrijver en journalist. Hij presenteerde een van de populairste podcasts van Zweden en schreef eerder vijf zeer succesvolle autobiografische romans. ‘De overlevenden’ was zijn eerste roman in vertaling en is een grote bestseller in Nederland en Vlaanderen.


Over ‘De overlevenden’
‘Met zijn jaloersmakende moeiteloze stijl toont Schulman dat je voor een diepgravende familiekroniek geen kilo’s papier nodig hebt.’ Humo


Schulman station malma 2
Datum:
10 mei 2023
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
Uitgeverij De Bezige Bij i.s.m. boekhandel Paard van Troje en Museum Dr. Guislain.
Locatie:
Museum Dr. Guislain
Jozef Guislainstraat 43b, Gent