Avond over Joseph Roth en het boek 'Beschaafden in het land der barbaren'

Deze uitgave van alle reisreportages van Joseph Roth (1894-1936), bestaat uit de al eerder in Nederlandse vertaling verschenen teksten van Joseph Roth. Portretten bv. is eerder verschenen onder de titel De blonde neger en andere portretten. Els Snick heeft haar vertalingen herzien en van een nieuw voorwoord voorzien.

Joseph Roth was naast schrijver van beroemde romans als Radetzkymars en Hotel Savoy nl. ook een rusteloze journalist, die na de Eerste Wereldoorlog als een razende reporter door Europa trok, in een tijd waarin het gistte van spanningen en conflicten tussen nieuwe staten en verscheurde landen. Roth zag het, en schreef erover. En dit in een ongelooflijke taal, die door Els Snick weergaloos werd vertaald. In deze uitgave staan Hotelmens, Portretten, In het land van de eeuwige zomer (I De witte steden, II In het Frankrijk van Le Midi, III Reportages), Spoken in Moskou, Charleston op de vulkaan, Het vierde Italië en Joden op drift.

Socioloog en Roth-liefhebber Wim van Lancker gaat in gesprek met Els Snick. De avond begint om 19u30, we sluiten af met en borrel.

Aanmelden via boekhandel@limerick.be.


Beschaafden in het land2
Datum:
23 feb. 2024
Startuur:
19:30
Einduur:
21:30
Locatie:
Boekhandel Limerick
Koningin Elisabethlaan 142, Gent