Boekpresentatie 'Niet deze maar een andere stilte' - Leonid Aronzon

Van harte welkom op de presentatie van Niet deze maar een andere stilte van Leonid Aronzon, een nieuwe uitgave van Uitgeverij Pegasus & Stichting Slavische Literatuur (Slavische Cahiers 46). Het Gents Collectief van Poëzievertalers zorgde voor de vertaling.

De Russisch-Joodse dichter Leonid Aronzon (1939-1970) was lange tijd nauwelijks bekend, zowel binnen als buiten Rusland, maar wordt nu beschouwd als een van de belangrijkste Russische dichters van na de Tweede Wereldoorlog. Hij staat in de traditie van Mandelstam, Chlebnikov en Zabolotski en wordt ook vaak vergeleken met Brodsky. Zijn poëzie wordt naar de vorm (voorkeur voor het sonnet) en naar de thema’s (de natuur, de liefde, de dood) meestal klassiek genoemd maar met hermetische inslag.

Met deze selectie uit de poëzie van Aronzon is het Gents Collectief van Poëzievertalers (gesticht in 2001 door wijlen Thomas Langerak) aan zijn derde bundel toe. Tientallen losse gedichten verschenen in literaire tijdschriften, zoals Poëziekrant.

De voorstelling wordt ingeleid door Elisabeth Ghysels en Jeannine Vereecken (leden van het Collectief, beide classici en slavisten). Verder zullen gedichten gelezen worden in het Nederlands en het Russisch.

Aanmelden via boekhandel@limerick.be


Niet deze maar een andere stilte2
Datum:
23 apr. 2024
Startuur:
19:30
Einduur:
21:30
Organisator:
Boekhandel Limerick
Locatie:
Boekhandel Limerick
Koningin Elisabethlaan 142, Gent