Boekpresentatie 'Theorie van de zieke vrouw' van Johanna Hedva

De urgente, fantastische tekst Sick Woman Theory van Johanna Hedva kent eindelijk een Nederlandse vertaling (bij uitgeverij Chaos), mét toevoeging van een briefwisseling tussen dichters Asha Karami en Pelumi Adejumo.


Paard van Troje viert de lancering hiervan! Dat doen ze met een prachtige line-up:


dichters ASHA KARAMI (Godface, de Bezige Bij, 2019) en PELUMI ADEJUMO ('Soms ik voel mij zombie', het balanseer, 2023) gaan in gesprek met Chaos-oprichter & vertaler THALIA OSTENDORF.


Paardgast & dichter NADIA DE VRIES (De bakvis, Kleinzeer, uitgeverij Pluim) schuift mee aan én draagt aansluitend voor uit haar nieuwe (Engelstalige) poëziebundel Know Thy Audience (Moist Books) - een kwade, scherpe bundel die ongetwijfeld feilloos aansluit bij de opruiende-maar-zorgzame sfeer van de avond.


In Theorie van de zieke vrouw onderzoekt kunstenaar en auteur Johanna Hedva hoe je je politiek zichtbaar kan maken als je chronisch ziek bent. Is de oorsprong van ziekte in de astrologie te lezen? Of het gevolg van familietrauma? En waarom is zorg voor het lichaam en anderen eigenlijk de uitzondering en niet de norm? Wie heeft daar baat bij? (Hint: het kapitalisme.)


Zoals dat hoort is het event helemaal GRATIS. We vragen énkel een vriendelijk mailtje ter inschrijving naar gent@paardvantroje.be, om ons op de hoogte te brengen van je komst. Boekhandel & bar zullen aansluitend open zijn - het wordt een prachtige start van een ongetwijfeld mooie zaterdagavond/nacht.


Theorie van de Zieke Vrouw 2
Datum:
11 mrt. 2023
Startuur:
19:00
Einduur:
21:00
Organisator:
Paard van Troje
Locatie:
Paard van Troje
Kouter 113-114, Gent