Boekvoorstelling - 'De tijd dringt. Brieven van Grootouders voor het Klimaat'

De tijd dringt. Ook in Gent.
Hoe gaan we om met de ontzaglijke problemen die de samenleving alsmaar harder treffen? Worstelen we daar niet allemaal mee? 69 groot­ouders schreven er elk een brief over voor het boek De tijd dringt - Brieven van Groot­ouders voor het Klimaat. De Gentse Grootouders vinden dat een goede gelegenheid om een warme avond aan het onderwerp te wijden. Wat hebben we aan zo'n boek, hoe vertaal je dat in de acties van de Grootouders, wat denken Gentenaars daarvan, kunnen we het tij keren? Ook uit jouw ideeën kunnen we leren.


Mahlu Mertens (theatermaker en literatuur­wetenschapper) zal het onderwerp inleiden en ze zal de gesprekken in goede banen leiden.
Paul Verhaeghe (emeritus-hoogleraar UGent, auteur en ambassadeur van GvK) deelt zijn inzichten over hoe dit aansluit bij het onbehagen in onze samenleving.
De samenstellers van het boek geven achtergrond bij het initiatief en de aanwezige Gentse ambassadeurs-briefschrijvers vragen we naar hun motivatie. Onder hen Sas Van Rouveroij, Rik Pinxten, Myriam Dumortier, Daniel Billiet.

De avond is gratis, maar omdat het aantal aanwezigen beperkt is, kun je het best je aanwezigheid bevestigen via regiogent@grootoudersvoorhetklimaat.be


Het volledige programma via deze link: https://www.grootoudersvoorhetklimaat.be/.../regio-gent.../


De tijd dringt 2
Datum:
09 jun. 2023
Startuur:
19:30
Einduur:
21:30
Organisator:
Grootouders voor het Klimaat BE
Locatie:
Spaanse Gouverneurswoning
Buitenhof 35, Gent