Boekvoorstelling 'Het huwelijk van juffrouw Bonvoisin en andere Gentse verhalen' - Jean Ray en Lieven Tavernier

Lieven Tavernier deelt zijn passie voor het werk van Jean Ray.

Davidfonds Uitgeverij presenteert Het huwelijk van Juffrouw Bonvoisin van Jean Ray, gekozen, vertaald en ingeleid door Lieven Tavernier.

Met Edgar Allan Poe, H.P. Lovecraft en Ray Bradbury geldt de Belg Jean Ray wereldwijd als een van de toonaangevende auteurs van fantastische verhalen en horror. Hij schreef honderden korte verhalen, die het midden houden tussen gothic en magisch realistisch. Zijn roman Malpertuis werd in 1972 verfilmd door Harry Kümel, met Orson Welles in de hoofdrol.
Een leven lang vertelde Jean Ray bloedstollende verhalen over de vele reizen die hij zou hebben gemaakt; in werkelijkheid bracht hij het grootste deel van zijn leven in zijn thuisstad Gent door. Meestal aan zijn schrijfmachine.

Schrijver, chansonnier en Gentenaar Lieven Tavernier heeft een levenslange passie voor het werk van Jean Ray, en ging voor dit boek op zoek naar de band van de schrijver met zijn stad. Daarnaast dook hij in het oeuvre van de productieve schrijver en selecteerde en vertaalde tien verhalen waarin Gent een rol speelt.

Fien Sabbe praat met Lieven Tavernier over Jean Ray en Gent.

Inschrijvingslink: https://www.eventbrite.com/e/740084321127?aff=oddtdtcreator
of inschrijven via boekhandel@limerick.be


Boek Lieven Tavernier2
Datum:
08 nov. 2023
Startuur:
20:00
Einduur:
21:30
Organisator:
Davidsfonds Uitgeverij
Locatie:
Boekhandel Limerick
Koningin Elisabethlaan 142,