Dag van de boekhandel: Tom Lanoye roadtrip

Op zaterdag 29 juni is het Dag van de Boekhandel. Vlaamse auteur Tom Lanoye gaat op dagreis doorheen Vlaanderen, met een kartonnen koffer, een verwijzing naar zijn boek 'Kartonnen Dozen' en leest voor uit het gelijknamige boek. De auteur brengt 20 gesigneerde exemplaren van zijn roman mee, 1 exemplaar per klant. Wees er dus snel bij!

Kartonnen dozen
is uitgegroeid tot een evergreen in de Nederlandstalige literatuur. Enerzijds legt Tom Lanoye de verslavingen en de valstrikken bloot van de allereerste, allesverterende jeugdliefde die iedereen kent. Anderzijds schildert hij zijn eigen afkomst: de slagerswinkel van zijn vader, de vier vrouwen die hem hebben opgevoed, de katholieke school die probeert overeind te blijven in de stormen van de moderniteit, de nationalistische priester-dichter die een inspirerende leraar Nederlands blijkt te zijn, de turners aan wie de jonge auteur zich vergaapt en de stripverhalen waarmee hij zijn ogen kapotleest.
Zodoende legt Lanoye niet alleen zijn jeugd vast. Hij graaft ook naar de bronnen van zijn schrijverschap, zijn passie voor theater en zijn eeuwige zoektocht naar schoonheid, liefde en literatuur.


Tom Lanoye
Datum:
29 jun. 2024
Startuur:
10:30
Einduur:
11:30
Organisator:
Standaard Boekhandel
Locatie:
Standaard Boekhandel
Kouter 31, Gent