De Daverende Debuten

Kwatongen beweren dat er al genoeg boeken zijn in de wereld. Maar is dat zo?


Uitgever Sam De Graeve van Borgerhoff & Lamberigts stelt graag vijf debutanten aan u voor. Mensen van wie hij vond dat hun boek het licht moest zien. ‘Durf denken’ luidt de slogan van de Gentse universiteit. Dat is altijd zo, en zeker ook tijdens de Gentse feesten. Vel dus zelf uw oordeel, en kom luisteren naar mooie woorden over prachtige boeken, ontdek wat debuterende auteurs bezig houdt, en hoe ze het huzarenstuk realiseerden dat het schrijven van zo’n eersteling is.


met


Johannes Wirix-Speetjens, auteur van CLASSICAL QUEERS. De zoektocht van een jonge queer naar voorbeelden in de cultuurgeschiedenis.


Ingrid Weinberger, auteur van SAMUELS DOCHTER. Het verhaal van een ontroerende zoektocht naar de eigen familiegeschiedenis.


Kim Pauwels, auteur van de roman BLAUWE ACHTEN. Een indringend portret van een intense jeugd.


Lotte Lola Vermeer, auteur van BUITEN BEREIK. Een jonge vrouw wil het vooroorlogse Rusland vinden dat ze niet kan bezoeken via Google Maps.


Dieter Honoré, auteur van PEKEL. Een literair ingestelde auteur onderzoekt hoe wetenschap werkt door kennis te maken met een pionierende professor.Een evenenment van Borgerhoff & Lamberigts in het kader van Zomerlief gaat vreemd, het literaire luik van het Trefpuntfestival.


De Daverende Debuten
Datum:
27 jul. 2024
Startuur:
17:00
Einduur:
19:00
Organisator:
KANTL, Vermeylenfonds en Trefpuntfestival
Locatie:
KANTL (Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren)
Koningstraat 18, Gent