Down the Rabbit Hole: Voorleesmarathon aan de UGent rond de verbeelding van kinderen

The Caterpillar and Alice looked at each other for some time in silence: at last the Caterpillar took the hookah out of its mouth, and addressed her in a languid, sleepy voice. “Who are you?” said the Caterpillar. This was not an encouraging opening for a conversation. Alice replied, rather shyly, “I—I hardly know, sir, just at present—at least I know who I was when I got up this morning, but I think I must have been changed several times since then.
— Lewis Carroll, Alice’s Adventures in Wonderland (1865)
Naar aanleiding van de 125ste verjaardag van de dood van Lewis Carroll organiseert de creative writing-studentenvereniging Prometheus in samenwerking met de afdeling Engelse Letterkunde van de Universiteit Gent de voorleesmarathon Down the Rabbit Hole rond de wonderbaarlijke wereld van kinderlijke verbeelding. De kinderlijke fantasie is een bodemloze bron van creativiteit, die de kracht heeft om nieuwe werelden te scheppen. Die werelden zijn te vinden binnenin een kleerkast of in een konijnenhol, maar zijn altijd een reflectie van de openheid en speelsheid van het kinderlijke denken.


Op dinsdag 25 april 2023, van 9 u. tot 21 u., zullen de meest tot de verbeelding sprekende passages uit de werken van Lewis Carroll (Alice in Wonderland), C. S. Lewis (The Lion, the Witch and the Wardrobe), L. Frank Baum (The Wizard of Oz), A. A. Milne (Winnie-the-Pooh) en T. J. Klune (The House in the Cerulean Sea) in het Engels worden voorgelezen in de pas geopende “Humanities Wunderkammer”, de lounge op de gelijkvloerse verdieping van vleugel Loveling in de Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte (Rozier 44, 9000 Gent).


Tal van professoren, onderzoekers, studenten en andere literatuurliefhebbers nemen elk een slot van 15 minuten voor hun rekening. Lees je zelf graag voor? Zet je naam dan bij een nog beschikbaar tijdslot in dit spreadsheet. Het integrale leesschema zal kunnen worden geraadpleegd op de Facebook-pagina van Prometheus.


De voorleesmarathon Down the Rabbit Hole is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden, jong of oud, UGent’er of niet-UGent’er. Spring gerust even binnen in de loop van de dag, verdwaal in de pracht en praal van Wonderland, en blijf luisteren zo lang of zo kort als je wil. Kan je niet fysiek aanwezig zijn? Niet getreurd: je kan het volledige evenement ook volgen via een livestream op de Facebook-pagina van Prometheus.


Alices adventures 2
Datum:
25 apr. 2023
Startuur:
09:00
Einduur:
21:00
Organisator:
Prometheus & Afdeling Engelse Letterkunde UGent
Locatie:
“Humanities Wunderkammer”, gelijkvloerse verdieping vleugel Loveling, Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte
Rozier 44, Gent