Dubbelpresentatie van 'De amazone van de Franse Revolutie' van Sarah De Grauwe en Luc Van den Broeck

Luc Van den Broeck is arts en al vele jaren gefascineerd door de Franse Revolutie. Hij publiceerde talrijke artikels en bijdragen in boeken over de maatschappelijke geschiedenis van de geneeskunde tijdens de Franse Revolutie.


Sarah De Grauwe schrijft proza in de vorm van romans, korte verhalen en columns. Op haar literaire blog publiceert ze korte overpeinzingen van alledag, maar ook biootjes van bekende en minder bekende mensen.


Samen tekenden ze het verhaal van Anne Josèphe Théroigne de Méricourt op. Velen kennen haar naam en hebben iets gelezen over haar rol als voorvechtster van vrouwenrechten tijdens de Franse Revolutie. De meeste verhalen over haar zijn echter onbetrouwbaar of gewoon fout. Het duo vond het tijd om de fascinerende levensloop van deze Waalse vrouw te schetsen voor een modern lezerspubliek, dat meer dan ooit geïnteresseerd is in vrouwenemancipatie. Dat haar proto-feminisme niet het enige aspect van haar bewogen leven was en dat er ook vele vraagtekens blijven, blijkt uit deze bloeiende biografie.


De amazone van de franse revolutie
Datum:
30 mei 2023
Startuur:
19:30
Einduur:
21:00
Organisator:
Boekhandel Limerick
Locatie:
Boekhandel Limerick
Koningin Elisabethlaan 142, Gent