Erfgoedcolloquium Abraham Hans

Abraham Hans (1862-1939) ontbreekt als auteur van volksromans en journalistiek werk in heel wat literatuuroverzichten. Liberas organiseert dit najaar met enkele partnerorganisaties een erfgoedcolloquium om met een gevarieerd en caleidoscopisch programma de rol en de betekenis van Abraham Hans in de geschiedenis van het literaire en culturele leven van Vlaanderen een terechte plaats te geven.

Naast een algemene levensschets opent deze bijeenkomst met de plaats van Hans binnen het veld van de populaire Nederlandstalige literatuur. Verder gaan de sprekers in op Hans als auteur, zijn rol als vormgever van het Vlaamse toeristische landschap en zijn visie op toerisme, de veelzijdige activiteit in zijn woonplaats Kontich, diens betekenis voor de Reinaert-literatuur en zijn passie voor de bendeverhalen.

Meer info over thema’s en sprekers op dit erfgoedcolloquium op zaterdagnamiddag 28 oktober 2023 in Liberas, Kramersplein 23, 9000 Gent is hier te vinden.

Een organisatie van Liberas, Letterenhuis en ADVN i.s.m. Abraham Hansgenootschap, Reynaertgenootschap en Heemkundige Kring Kontich. Met steun van het Willemsfonds.


Gratis, maar inschrijven via de website.


Abraham Hans
Datum:
28 okt. 2023
Startuur:
13:00
Einduur:
17:30
Organisator:
Liberas, Letterenhuis en ADVN i.s.m. Abraham Hansgenootschap, Reynaertgenootschap en Heemkundige Kring Kontich
Locatie:
Liberas
Kramersplein 23, Gent