Gedichtendag in de Krook

Dompel je tijdens Gedichtendag onder in de wereld van de poëzie!Dichteres Sylvie Marie verdiept zich in onze poëziecollectie en helpt je een gedicht kiezen dat precies bij jou past.


Dichteres-maker-performer Maya Wuytack nodigt je uit voor de première van haar filmgedicht OMENS en versiert je met poëzie-tatoeages.


Maak kennis met de Poëziemachine Charon Makvi, een interactieve robot die met behulp van AI gedichten print / schrijft.


Valentina Oršulić en Selah De Ceuster studeren beeldende kunsten aan LUCA School of Arts in Gent. In hun beeldende werk laten ze zich beide inspireren door poëzie en het thema 'thuis.SamenLezen poëzie over ‘Thuis’


Op Gedichtendag ontmoet Avansa jou om samen te lezen. In kleine groep lezen we bijzondere poëzie over het thema ‘Thuis’. We praten met mekaar over wat de tekst met ons doet, waar we aan denken of wat ons geraakt heeft. En we luisteren naar mekaar. Zo brengen we wat warmte binnen.


De begeleider leest voor. Je hoeft helemaal geen grote lezer te zijn of iets voor te bereiden.


Er zijn 2 sessies: van 18u-18u30 schrijf je hier in en van 19u-19u30 schrijf je hier in.


Kom op 25 januari naar De Krook, dwaal met je hoofd en hart vol poëzie rond in de bibliotheek en pluk er – letterlijk - een gedicht uit de lucht.Met de steun van Literatuur Vlaanderen.Begeleiders: Maya Wuytack


Gedichtendag in de Krook
Datum:
25 jan. 2024
Startuur:
16:00
Einduur:
20:00
Organisator:
Avansa regio Gent
Locatie:
Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1, Gent