Lezing: voordelen en vooroor­delen van meerta­ligheid

Kom tijdens de Week van het Nederlands naar de lezing over voordoordelen en voordelen van Meertaligheid door Emeritus Professor Piet Van Avermaet.


Meertaligheid is in onze samenleving en in het onderwijs in het bijzonder al jarenlang een realiteit. Toch blijft de angst om met die realiteit constructief om te gaan groot. Dit heeft met bezorgheden, gebrek aan informatie en soms met vooroordelen te maken. Deze lezing wil nuance brengen in een zeer gepolariseerd debat over meertaligheid.

Emeritus Professor Piet Van Avermaet was directeur van het Steunpunt voor Diversiteit en Leren (SDL), verbonden aan de UGent. Het SDL verricht wetenschappelijk onderzoek naar diversiteit binnen de context van leren en ondersteunt professionals om diversiteit als meerwaarde te benutten. De expertise van Piet Van Avermaet omvat onder meer meertaligheid in het onderwijs, taalbeleid en (sociale) inclusie en diversiteit.


Inschrijven

Je kan inschrijven tot 1 week voor deze activiteit. Is de activiteit volzet? Dan kan je inschrijven voor de wachtlijst via vrijetijd@amal.gent. Er komen regelmatig nieuwe plaatsen en data vrij.


Lezing: voordelen en vooroor­delen van meerta­ligheid
Datum:
03 okt. 2023
Startuur:
19:00
Einduur:
20:30
Organisator:
Amal
Locatie:
Bibliotheek De Krook, Miriam Makebaplein 1 , 9000 Gent
Miriam Makebaplein 1, Gent