GEANNULEERD : Literaire avond 'Buitenmensen': Over de ‘bui­ten­mens’ en de wereld: een lite­rai­re dia­loog

Historische Huizen Gent organiseert in het kader van de expo Buitenmensen op donderdag 21 maart een literaire avond met Yves Petry en Peter Zantingh. Hun respectievelijke romans Overal zit mens en Tussentijds zijn prachtige stukjes literatuur die wonderwel inhaken en voortborduren op de expo van Jelle Vermeersch.

Beide schrijvers gaan die avond met elkaar en de expo in gesprek. Ze schaatsen daarbij over een breed oppervlak van actuele discussies rond natuur, landbouw, milieu en klimaat(verandering). En de mens natuurlijk. Met bijzondere aandacht voor hun eigen en elkaars literaire verbeelding en praktijk duiken ze in wat het betekent om schrijver te zijn in dit tijdsgewricht. Waarin schuilt de kracht of net de onmacht van literatuur? Wat kan de literaire verbeelding betekenen?

Kom het vooral zelf ontdekken op deze boeiende literaire avond. Na het gesprek met de beide auteurs kan je bovendien gratis ronddwalen door de expo die speciaal voor de gelegenheid open zal zijn tot 22 uur. De Gentse boekhandel Walry voorziet daarnaast een boekenstand met werk van de auteurs.

Tickets via de website.


Yves petry
Datum:
21 mrt. 2024
Startuur:
19:30
Einduur:
20:45
Locatie:
Kapittelzaal, Sint-Pietersabdij
Sint-Pietersplein, Gent