Mag jy drome droom - 25 Collectie Ernst van Heerden

Poëziecentrum bezit de grootste collectie Zuid-Afrikaanse poëzie geschreven in Afrikaans, buiten Zuid-Afrika. De kern van deze collectie bestaat uit de nalatenschap van de Zuid-Afrikaanse dichter en academicus Ernst van Heerden en werd in de loop der jaren aangevuld met talloze schenkingen. Dit najaar bestaat de Collectie Ernst van Heerden 25 jaar en dat willen we natuurlijk vieren.

Programma
Yves T’Sjoen (UGent en Universiteit Stellenbosch) verwelkomt de aanwezigen en gaat in gesprek met de aanwezige dichters.

Wannie Carstens (Noordwes Universiteit) geeft toelichting bij het belang en de geschiedenis van de Collectie Ernst van Heerden

Natuurlijk komen de dichters zelf ook aan het woord. De Zuid-Afrikaanse dichters Marlene van Niekerk, die momenteel de Leerstoel Zuid-Afrika bekleedt aan UGent, en Ronelda Kamfer lezen voor uit eigen werk. De Vlaamse spoken word kunstenaar Hanna Desmet praat over haar recent bezoek aan Zuid-Afrika waar ze optrad tijdens het festival Tuin van Digters in het Breytenbach Sentrum in Wellington en brengt een aantal gedichten.

Mag jy drome droom - 25 Collectie Ernst van Heerden
Datum:
28 nov. 2023
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
Poëziecentrum
Locatie:
KANTL (Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren)
Koningstraat 18, Gent