Nocturne met Peter Daerden

Op donderdagavond 28 maart staat Boekhandel Walry weer vol stoelen voor een literaire nocturne. Peter Daerden komt spreken over zijn boek Revolutie in Rio waarin hij de lezer meeneemt op een wervelende reis door het leven van de vergeten Belgische avonturier, revolutionair en cultschrijver Conrad Detrez. Onze collega Robin gaat met hem in gesprek.

Het boek:

Slagerszoon, missionaris, journalist, Vlaming, Waal, genaturaliseerde Fransman, revolutionair, diplomaat en schrijver: Conrad Detrez (1937-1985) leidde een leven om wel tien boeken mee te vullen. In 1962 trok hij de deur van het Leuvense seminarie achter zich dicht en vertrok naar Brazilië. Daar ontdekte hij het hedonisme en gooide zich met vuur in de strijd tegen de dictatuur. In Parijs publiceerde hij een verboden handboek voor de stadsguerrilla. Later zou hij naar Algerije, Portugal en Nicaragua uitwijken. Zijn hoogtepunt beleefde hij in 1978, toen hij met de Prix Renaudot een van de grootste literaire prijzen van Frankrijk won. Niet slecht voor een Limburgse jongen uit Rukkelingen-aan-de-Jeker.

Inschrijven is gratis, maar wacht niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt. Bel naar 09 222 91 67 of mail naar inschrijving@walry.be om je naam op de gastenlijst te zetten.


Peter Daerden2
Datum:
28 mrt. 2024
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
Boekhandel Walry
Locatie:
Boekhandel Walry
Zwijnaardsesteenweg 6, Gent