Paarse Zetel in De Krook | Sanne Rooseboom

Op 9 maart 2023 interviewt Griet Pauwels schrijver Sanne Rooseboom (° 1979) in de Paarse Zetel van Bibliotheek De Krook.
Sanne Rooseboom (Utrecht, 1979) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Ze schreef drie boeken over een land waar iedereen altijd vrolijk is, behalve de humeurige prinses en vijf delen over het Ministerie van Oplossingen. In deze boeken proberen vier kinderen en twee dames van rond de negentig in het geheim problemen van mensen op te lossen. De boeken zitten vol avontuur, maar gaan ook over serieuze maatschappelijke problemen. In 2022 kwam haar boek Mot en de Metaalvissers uit, kanshebber op de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur 2023. Hoofdpersoon Mot heet eigenlijk Vlinder, maar zo noemt alleen haar moeder haar nog. Die wil het liefst een opgeruimd, luchtig kind in een jurkje. Mot is zo niet. Mot houdt van zwarte kleren en van de oude, rommelige stad waarin ze opgroeit. Uit opstandigheid koopt ze van haar spaargeld een magneet om mee te vissen in het oude kanaal. Ze vindt een kleine, roestige duikboot. Die duikboot is het begin van een groots avontuur, waarbij Mot de punk-acrobaten van De Werf ontmoet, ze het tegen een machtige miljardair opneemt en ze haar moeder beter leert kennen.
Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van de Boon voor literatuur, die jaarlijkse de beste Nederlandstalige boeken bekroont en die op 30 maart 2023 in Gent wordt uitgereikt.

In samenwerking met Bibliotheek De Krook

Begeleiders: Griet Pauwels, Sprekers vermeld in tekst

Paarse Zetel in De Krook | Sanne Rooseboom
Datum:
09 mrt. 2023
Startuur:
12:30
Einduur:
13:15
Organisator:
Avansa regio Gent
Locatie:
Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1, Gent