‘Parijs en de spelen, de andere kant van de medaille’ - Karel Van Keymeulen en Dirk Velghe

Parijs en de Olympische Spelen 2024, de andere kant van de medaille. Een fascinerende ontdekkingsreis door Karel Van Keymeulen en Dirk Velghe, dit aan de hand van het boek ‘De Ziel van Parijs’ de bestseller die Dirk Velghe vorig jaar uitbracht.

Deze zomer verwelkomt Parijs de Olympische Spelen op hoogst originele wijze. Want in tegenstelling tot andere ex-olympische-steden, bouwt de lichtstad geen nieuwe olympische infrastructuur, maar zet ze haar unieke historische patrimonium in als decor voor liefst 13 competitiesites binnen de stadsgrenzen.
Sinds vier jaar zwoegt Parijs tegen de klok: historische gebouwen – van kerken en stadspaleizen over hotels en hoofdzetels van luxemerken tot bioscopen en theaters – worden gerenoveerd.

In de wijk waar nu de badmintonshuttles zullen knallen voor olympisch goud, knalden de geweren van Jules Bonnot voor de geldtas van de Société Générale. Op de esplanade van het Palais de Chaillot tegenover de Eiffeltoren, waar nu de deelnemers aan de atletiekwedstrijd zullen paraderen, paradeerde Hitler voor een propagandafilm. En dit is slechts een voorproefje.

Op woensdag 29 mei nemen Karel en Dirk ons mee op een onvergetelijke ontdekkingsreis langs de 13 competitiesites. Een must voor éénieder die de lichtstad op een andere manier wil leren kennen. Op hun authentieke en humoristische wijze onthullen Karel en Dirk in Atlas & Zanzibar de link tussen het Parijs van vandaag en de onwaarschijnlijke geschiedenis van deze sites.

Wil je erbij zijn? Surf dan even naar het inschrijvingsformulier en reserveer snel je plaats, want die 40 zitjes zijn in een recordtempo uitverkocht!

Na de voorstelling is er een meet & greet met Dirk en Karel waarbij je jouw boek kunt laten signeren. Tijdens het napraten kan je genieten van een heerlijk glas Beaujolais 'Marcel Lapierre' aangeboden door Jan De Clercq, Master of Wine en zaakvoerder van Portovino uit Adegem.


Cover De Ziel van Parijs
Datum:
29 mei 2024
Startuur:
19:00
Einduur:
21:00
Locatie:
Atlas & Zanzibar
Kortrijksesteenweg 19, Gent