Quotes | Filip Canfyn - Woon(on)betaalbaarheid

Avansa in De Krook
Wonen werd de voorbije jaren steeds duurder, maar het voorbije jaar maakten de parameters nog eens onverwachte opwaartse sprongen: de inflatie, de intrest, de bouwprijzen en de energietarieven. De koop- en huurkosten van woningen verhogen dus, terwijl de budgetten van huishoudens verlagen. Wonen wordt er niet makkelijker op. Hoe komt dat en wie kan wat doen?
Huisvesting is een marktgoed, een vastgoed. Dat hebben we via onze politieke, ideologische en economische bestuurders ooit beslist. Men kan tegenwerpen dat huisvesting fundamenteel een grondwettelijk recht is, net als onderwijs en gezondheidszorg. En dat huisvesting al even fundamenteel een maatschappelijke basisbehoefte is, net als onderwijs en gezondheidszorg. De keuze om huisvesting en wonen te onderwerpen aan marktwetten heeft natuurlijk consequenties. Filip Canfyn onderzoekt één vraagstuk, met vele facetten: woon(on)betaalbaarheid.
Het thema van dit quotes gesprek is door de volksraadpleging in Gent op zondag 8/10 uiterst actueel. Meer info over deze volksraadpleging op deze pagina van de stad Gent of op de website van de initiatiefnemers.
Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids.

In samenwerking met Bibliotheek De Krook

Begeleiders: Filip Canfyn, Tina De Gendt

Quotes | Filip Canfyn -  Woon(on)betaalbaarheid
Datum:
05 okt. 2023
Startuur:
19:30
Einduur:
21:00
Organisator:
Avansa regio Gent
Locatie:
Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1, Gent