Quotes | Samira Azabar - BOEH! Baas over eigen hoofd

Dit is de inschrijvingspagina van de live activiteit in Bibliotheek De Krook. Je kan deze activiteit ook online volgen. Klik hier voor de inschrijvingspagina online streaming via Zoom.
In maart staat Quotes in het teken van Internationale Vrouwendag. Om die reden nodigen we BOEH! auteurs Samira Azabar en Ida Dequeecker uit. Als feministisch en antiracistisch collectief strijdt BOEH! (Baas Over Eigen Hoofd!) voor het recht op zelfbeschikking van iedere vrouw over haar eigen doen en laten, over haar lichaam en leven. Het recht om in alle vrijheid zelf de keuze te maken om al dan niet een hoofddoek te dragen staat daarbij centraal.
BOEH! heeft als feitelijke vereniging van vrijwilligers een unieke positie ingenomen in de intersectionele emancipatiestrijd van vrouwen van kleur en vrouwen die tot een religieuze minderheid behoren. Dit boek kijkt terug op dat afgelegde parcours waarin de organisatie naast het opzetten van vernuftige sensibiliseringsacties, ook juridische acties ondernam tegen de schending van het recht van vrouwen op de uitoefening van hun religieuze vrijheid. Onze gast voor deze quotes Samira Azabar is als activiste van BOEH! één van de medeauteurs van het boek.
Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids.

In samenwerking met Bibliotheek De Krook

Begeleiders: Ida Dequeecker, Samira Azabar, Tina De Gendt

Quotes | Samira Azabar -  BOEH! Baas over eigen  hoofd
Datum:
09 mrt. 2023
Startuur:
19:30
Einduur:
21:00
Organisator:
Avansa regio Gent
Locatie:
Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1, Gent