Saint Amour

Het gekende literaire programma landt ook dit jaar in NTGent en verkent met een rist topauteurs waaronder Connie Palmen en Peter Terrin de rafelige randen van de liefde.

Springtij in de liefde. Wat gebeurt er wanneer passie haar maximale hoogte bereikt? Bij de zee kennen we de wetenschappelijke verklaring: het gebeurt wanneer de zon en de maan in dezelfde richting staan en hun getijdenkrachten elkaar versterken. Maar hoe zit het met de getijden in een relatie? In de Saint Amour -editie van 2024 gaat het over de overrompelende verliefdheid. Of over een aantrekkingskracht die uitzonderlijk is. Maar ook over liefde die naar een obsessie neigt. Eén ding is zeker: het wordt een intense avond in het gezelschap van onder anderen Connie Palmen, Sophie Berrebi, Ia Genberg, Victor Jestin, Emy Koopman en Peter Terrin.

Saint Amour is al jaren een vaste waarde in het seizoensprogramma van Behoud de Begeerte. De liefde staat centraal in deze voorstelling, niet toevallig in februari, de maand van Valentijn. Schrijvers uit binnen- en buitenland brengen een treffend fragment uit hun recente roman of dichtbundel. Routiniers naast revelaties bezingen de liefde in een theatrale enscenering. Zij worden geflankeerd door muzikanten en film gelinkt aan het thema van deze editie. Het zijn de beproefde ingrediënten van deze literaire hoogmis.

Tickets via website NTGent.

Foto © Jan Hendrickx


Saint amour
Datum:
14 feb. 2024
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
Behoud de Begeerte
Locatie:
NTGent
Sint-Baafsplein 17, Gent