Samen Proust lezen

Proust lezen is meer dan letters ontcijferen en zinnen tot een verhaal laten worden. Proust lezen gaat ook om de stijl die je meesleept naar je innerlijke zelf en brengt je in een meditatieve, ja zelfs spirituele sfeer. Je begint echter niet zomaar aan Proust: de omvang van het werk en de trage stijl kunnen afschrikken. Samen lezen of gewoon luisteren, één keer of meerdere keren, verlaagt de drempel om zijn meesterwerk À la recherche du temps perdu te ontdekken. Frederik Dossche neemt hiertoe het initiatief in de bibliotheek van de Oude Abdij Drongen.

Als je Proust leest, lees je jezelf. Daarmee dat het ook zo traag gaat.’ (Claude Blondeel)

Marcel Proust was maar 51 jaar toen hij aan een longontsteking stierf in Parijs stierf. Kort daarvoor had hij zijn magnum opus voltooid dat uit 7 delen bestaat. De 3000 bladzijden tellende cyclus vertelt een meanderend verhaal dat zich afspeelt in de hogere kringen van Frankrijk tijdens het fin-de-siècle.

De Oude Abdij Drongen is een plaats van spiritualiteit met een prachtige bibliotheek, de plaats bij uitstek voor dit experiment. Deelnemers kunnen aanschuiven elke woensdag van 19 tot 20.30 u.

De Samenlees-momenten worden telkens de week voordien bevestigd.

PRAKTISCH


Datum
Startsessie: woensdag 10 januari 2024 om 19 u. in de bibliotheek van de Oude Abdij Drongen
Reserveren hoeft niet maar een seintje is fijn via activiteiten@oudeabdij.be

Plaats
Oude Abdij Drongen, Drongenplein 27, 9031 Drongen (B)
​Bereikbaarheid: zie reisroute

Kostprijs
gratis


Proust lezen
Datum:
10 jan. 2024
Startuur:
19:00
Einduur:
20:30
Organisator:
Bezinningscentrum Oude Abdij Drongen
Locatie:
Bezinningscentrum Oude Abdij Drongen
Drongenplein 26-27,