TRUE STORIES. Dubbelpresentatie graphic novel 'Galapagos' en jeugdboek 'Markies'

Boekvoorstelling van de historische graphic novel Galapagos (Oogachtend, 2023) van Michaël Olbrechts en het historische jeugdboek Markies (Clavis, 2023) van Katrien Van Hecke. De illustraties bij Markies zijn van Michaël Olbrechts. Een fascinatie voor vergeten waargebeurde verhalen bindt de twee auteurs.


Galapagos is het verhaal van het Duitse stel Friedrich Ritter en Dore Strauch, die in 1929 alles achterlaten om hun geluk te beproeven op een onbewoond eiland van de Galapagosarchipel. Ze willen er leven volgens Nietzscheaanse ascetische principes. Dat lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. En dan komen een
gestoorde barones en haar twee minnaars het eiland op stelten zetten. Friedrich Ritter wil hoe dan ook doorzetten. (NRC: de volle vijf sterren!)


Markies vertelt hoe in 1899 Gents commissaris Van Wesemael een wereldprimeur scoort met de eerste
politiehondenbrigade. Dankzij een innoverend trainingsprogramma boekt hij met zijn dertig Belgische herdershonden ongelooflijke resultaten. Uit zowat alle Europese landen, de VS, Perzië, China komen afgezanten naar Gent voor demonstraties ‘boevenvangen’. Maar in 1915 moeten de honden naar het front. (De Leestafel: ‘Net Warhorse, maar dan met honden’.)


Verhalen uit het verleden tonen hoe complex de wereld al altijd was. Helena Buckinx, (historica, auteur en kunstschilder) leidt alles in goede banen.


TRUE STORIES. Dubbelpresentatie graphic novel 'Galapagos' en jeugdboek 'Markies'
Datum:
13 okt. 2023
Startuur:
19:30
Einduur:
21:30
Organisator:
Boekhandel Limerick
Locatie:
Boekhandel Limerick
Koningin Elisabethlaan 142, Gent