Voorronde NK Poetry Slam 2023 #5 - Gent

Wanneer de zomer zich aankondigt, dan start traditioneel onze zoektocht naar ware slampioenen ook opnieuw!


Benieuwd welke slammer er in De Krook zal winnen en misschien doorstoot naar Utrecht? Dat kan jij mee beslissen: het publiek stemt immers mee. Toegang is gratis en je vooraf aanmelden hoeft niet!


Zelf meedoen aan de wedstrijd? Dat kan ook! Alle informatie die je nodig hebt om als slammer deel te nemen, kan je via onze inschrijvingslink terugvinden: bit.ly/Slampioen23


Vorig jaar wist Tom Driesen niet enkel onze competitie te winnen, maar hij nam zowaar in Utrecht de hoofdvogel in ontvangst. Sindsdien staat de Gouden Vink trofee in Turnhout te wachten tot een opvolger die hem overneemt.


MAAR! Voor we enthousiast verdergaan, willen we een belangrijke DISCLAIMER meegeven:


Het is absolute waanzin en onzin om kunst in competitie te gieten. Het gaat ons niet om de punten, maar puur om de poëzie. Wat we vooral willen, is dat er gedeeld en geluisterd wordt. Dat doen we in competitievorm, omdat dat meer aandacht genereert en het publiek meer betrekt, zoals de grondlegger van de poetry slam het ook ooit heeft bedacht. Op het einde van de dag, winnaars en verliezers gelijk, hopen we vooral dat de creatieve taligheid overwint.


Dat gezegd zijnde, zien we uit naar een zomer vol slam poetry en daar hebben we je voor nodig! Ben je bezig met podiumliteratuur, dan ben jij wie we zoeken!


Deze zomer zullen we namelijk vijf voorronden en één jaarfinale op Belgische bodem organiseren. Voor het eerst duiken we buiten onze Antwerpse thuishaven, met edities in Turnhout en Gent.


Wij hopen je graag te zien verschijnen, als artiest of als supporter, in beide gevallen, zo gratis als de glimlach waarmee je weer naar huis keren zal!Met Steun van Cultuur Gent en Humus vzw.


#agendabibkrook


#gentleest


https://www.facebook.com/events/678437537410153


Voorronde NK Poetry Slam 2023 #5 - Gent
Datum:
25 aug. 2023
Startuur:
19:30
Einduur:
23:30
Organisator:
Mayanaise vzw
Locatie:
Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1, Gent