Blijf in uw kot, en geniet van het digitale aanbod

29 april 2020

Uitgevers en cultuurspelers brengen een prachtig aanbod gratis tot in de huiskamer!

Nu Bibliotheek De Krook door de coronamaatregelen maar beperkt open is met een afhaaldienst, zijn onze ogen extra gericht op de digitale collectie.

Naast het reguliere digitale aanbod, ontstonden er in deze woelige tijden prachtige initiatieven waarbij uitgevers en belangrijke cultuurspelers hun aanbod gratis tot in de huiskamer brengen. Creativiteit en solidariteit in de beste zin van het woord!

Voor de aan huis gekluisterde kleuter, tiener, student, telewerkende ouder of senior verzamelden we deze initiatieven in een overzicht.

Je kan (internationale) kranten en magazines lezen via Gopress en Pressreader, er zijn vele platformen voor gratis e-boeken. Erg in trek zijn de vele boeiende hoorcolleges en podcasts voor tijdens de dagelijkse wandeling. Vele musea zetten nu hun collectie online via virtuele rondleidingen. Er zijn livestreams met theater, jazz, film, klassieke concerten en opera.

We sommen verschillende voorleesinitiatieven op waaronder Verspreidhetleesvirus van boek.be. Met UitinHuis inspireert het UitinVlaanderen-team je graag met vrijetijdstips voor thuis.

Webinars zijn het ‘nieuwe leren’ geworden. Vormingplus heeft ook een mooi aanbod van online activiteiten, waaronder de Week van de filosofie en Online SamenLezen.

Tot slot geven we nog veel meer tips om te lezen, te luisteren, te kijken, om Nederlands te oefenen en om online te leren.

Er is voor elk wat wils.

Charlotte Vandamme