De Zin van Mijn Leven - podcast - Charlotte Van den Broeck en het landschap van de leegte

16 oktober 2023

Welke zin gaf jouw leven een beslissende wending?

In De Zin van Mijn Leven nodigen Anneleen Van Offel en Curieus schrijvers uit om het over de zin van hun leven te hebben. Als hun boek een motto heeft, welke zin gaat dan in het leven van de schrijver voorop?

Ze vertellen over die ene zin die hun leven veranderd heeft, een beslissende draai gaf. Die zin die ze altijd bij zich dragen, die in hun ziel gegrift staat. Een zin die hen doet dromen, of hen net met de voetjes op de grond houdt. Een zin die zin geeft aan hun leven.

Een podcast die klinkt als een cowboy die verdwijnt tegen de ondergaande zon. Maandelijks een nieuwe aflevering, op je favoriete podcastkanaal. In deze aflevering is Charlotte Van den Broeck te gast.

Charlotte Van den Broeck en het landschap van de leegte

Alles wat we maken, zal ook verdwijnen. Is dat verontrustend of net een geruststelling? Charlotte van den Broeck vertelt over de tijd krijgen om braak te liggen. Niets te produceren, leeg te mogen zijn. Kan dat nog in onze hedendaagse drukte? Een gesprek geïnspireerd door het werk van Anne Sexton, die de zin van haar leven schreef: All day I've built a lifetime and now the sun sinks to undo it. Over woede en wat die in beweging zet. Over hoogmoed en nederigheid, en de loden hitte van Death Valley.

Lees hier meer over De zin van mijn leven

Luister hier via Spotify

De Zin van Mijn Leven wordt mogelijk gemaakt door Curieus en geproduceerd door House of Media.