Dichter des Vaderlands Mustafa Kör in actie voor de Week van de Mobiliteit

23 augustus 2022

Bij de start van de Week van de Mobiliteit (16 tot 22 september 2022) wil de Dichter des Vaderlands Mustafa Kör extra aandacht vragen voor beter openbaar vervoer voor iedereen.

Voor veel mensen die minder mobiel zijn, is het nog steeds niet evident om zich te verplaatsen in de openbare ruimte. Voor deze gelegenheid zal Mustafa Kör een nieuw Gedicht des Vaderlands schrijven. Het gedicht zal een toegankelijke en poëtische aanklacht worden en een oproep om mobiliteit inclusiever te maken.

Om zijn gedicht kracht bij te zetten organiseert hij samen met Poëziecentrum en Dito vzw een actie in Gent! Kom mee met ons op straat op vrijdag 16 september 2022, op de eerste dag van de Week van de Mobiliteit. Maak met ons mee een mensenketting! We verzamelen op vrijdag 16 september om 11u30 aan Poëziecentrum (Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent). Om 12 uur vertrekken we naar het Stadhuis van Gent (Botermarkt 1, 9000 Gent).

Mustafa Kör leest onderweg - in primeur - fragmenten uit zijn nieuwste Gedicht des Vaderlands voor. Gerlinde De Ryck zal voor deze gelegenheid prachtige illustraties maken bij de fragmenten van het gedicht. Het resultaat zal te zien zijn op de zeven postkaartjes die we op die dag uitdelen. We sluiten de actie om 13 uur af met een panelgesprek met de Gentse schepen van mobiliteit, Filip Watteeuw, Dichter des Vaderlands Mustafa Kör, zakelijk directeur NTGent Daan Vander Steene, lector orthopedagogie aan de AP Hogeschool Beno Schraepen en moderator Mira Bryssinck.

Maak je graag deel uit van onze ketting voor beter openbaar vervoer voor iedereen? Wil jij graag de ontbrekende schakel zijn om onze ketting heel te maken? Mustafa Kör roept je in deze video op om deel te nemen!

Opgelet: Wil je het panelgesprek meevolgen? Schrijf je dan snel in, want de plaatsen zijn beperkt!

Op 16 september lees je het gedicht van Mustafa Kör ook in de drie landstalen via de website van Dichter des Vaderlands.

Meld je hier aan voor de mensenketting en/of het panelgesprek.