'Drie boeken': aflevering 101: Wim Oosterlinck praat met Friedl' Lesage

5 oktober 2021

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In de 101ste aflevering: radiopresentatrice Friedl’ Lesage.

"Na mijn ongeval en het lezen van Montaigne dacht ik: als ik nu nog radio maak, zal het over het leven gaan. Want als het erop aankomt, willen we toch allemaal weten hoe dat moet, het leven."

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/10/05/drie-boeken-101-friedl-lesage/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/5DSTokM4fWmLDLfWIHwIJg

De boekenkast van friedl lesage

Radiopresentatrice Friedl’ Lesage (1970) is mijn gast in deze aflevering. Ze presenteert Touché op Radio 1, daarvoor deed ze De Nieuwe Wereld, Het beste moet nog komen, én een boekenprogramma: Friedl', een leven in boeken. Ze presenteerde ook op Radio 2, Studio Brussel en Ketnet. In haar programma’s kiest ze de laatste jaren voor diepe gesprekken met haar gasten.

Ik ging bij haar thuis op bezoek. Ze woont in Brussel, maar heeft ook een huis in Wallonië, in een dorpje onder Namen, op een plek met een tuin en een prachtig uitzicht.

FL1

Friedl’ vertelt in ons gesprek over de val die haar ziek maakte, en het boek dat haar hielp genezen. Over literatuurprijzen en hoe de beslissing over een winnaar gebeurt - een blik achter de schermen van een literaire prijs. Over schrijvers interviewen voor de radio, A.F.Th van der Heijden of Jeroen Brouwers, en over het boek dat Erwin Mortier haar aanraadde tijdens een strandwandeling.

FL2

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Friedl’ Lesage

1. Michel De Montaigne: Essays
2. James Joyce: Ulysses
3. Victoria Glendinning: Vita. Het leven van V. Sackville-West

Luister hier naar aflevering 101 van de podcast ‘drie boeken’ met radiopresentatrice Friedl’ Lesage (via Apple Podcasts):
https://podcasts.apple.com/be/podcast/101-friedl-lesage-de-drie-boeken-die-je-moet-gelezen/id1480384949?i=1000537561573

Alle boeken uit deze aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/10/05/drie-boeken-101-friedl-lesage/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

FL3