'Drie boeken': aflevering 102: Wim Oosterlinck praat met Lieven Van Gils

12 oktober 2021

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In de aflevering 102: tv-presentator Lieven Van Gils.

"Onze binnenhuisarchitect vond het raar dat we onze boeken niet in het bureau wilden, maar in de living. Voor hem waren boeken iets bestofts dat je naast je dossiers zet, in je werkruimte. Voor ons zijn boeken het tegenovergestelde, boeken zijn plezier."

Hier vind je de aflevering:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/10/12/drie-boeken-102-lieven-van-gils/

Boekenkast Lieven Van Gils

Lieven Van Gils (1964) is televisiemaker. Wij waren collega’s bij Studio Brussel, daarna ging hij op de sportredactie werken, nog later werd hij talkshow host op televisie. Hij presenteerde Phara, Reyers Laat en uiteindelijk Van Gils & gasten. Hij maakte ook een boekenprogramma op Radio 1: Zomerhuis met boeken. En nu is hij filmrecensent, of beter het gezicht van fictie, series en film voor VRT nieuws.

Ik was bij Lieven Van Gils thuis op bezoek, hij woont in Keerbergen. We gingen in de living zitten, ramen open, naast de boekenmuur die een volledige wand in zijn woonkamer beslaat.

LVG1

Hij vertelt vol passie over boeken, over zijn favoriete leeszetel die wat verder stond, over zijn half mislukte pogingen om zijn kinderen aan het lezen te krijgen, over schrijvers interviewen op televisie, en over het boekenprogramma dat hij ooit op tv wil presenteren.

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Lieven Van Gils:

1. Cormac McCarthy: De weg
2. Jess Walter: Schitterende ruïnes
3. Johan Harstad: Max, Mischa & het Tet-offensief

LVG2

Luister hier naar aflevering 102 van de podcast ‘drie boeken’ met televisiepresentator Lieven Van Gils (via Apple Podcasts):

https://podcasts.apple.com/be/podcast/102-lieven-van-gils-de-drie-boeken-die-je-moet/id1480384949?i=1000538285426

Alle boeken uit deze aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/10/12/drie-boeken-102-lieven-van-gils/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

LVG3