'Drie boeken': aflevering 114: Wim Oosterlinck praat met Lara Chedraoui

5 januari 2022

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In aflevering 114: zangeres Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers.

"Mijn zus en ik hadden niet zo veel vrienden op school, wij leefden in de wereld van Marc de Bel en Paul van Loon, dat waren onze vrienden. Als ik iets slechts meegemaakt had op school, was het eerste wat ik deed als ik thuis kwam in mijn bed kruipen en een boek nemen, en dan maakte dat allemaal niet meer uit."

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2022/01/04/drie-boeken-114-lara-chedraoui/
Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/5i4XkMyvSVXbSYN8dL40WG


Geeklove

Lara Chedraoui (1985) is de zangeres van Intergalactic Lovers, waarvan in 2022 het vierde studio-album uitkomt. Ze acteert ook, in de serie Lost Luggage speelt ze een politievrouw die na de aanslagen in Brussel geconfronteerd wordt met de achtergelaten bagage van de passagiers op de luchthaven. Ze is de dochter van een Libanese vader en een Belgische moeder. Ze woonde tot haar achtste in Afrika en kwam toen naar België. Ze werd geveld door covid, is zwaar ziek geweest en moest maanden revalideren.

Race

We hadden afgesproken in Aalst, in het huis waar ze nu weer met haar moeder woont. Ik werd door de mama begroet, én door de hond Teddy, die wild blafte en daar eigenlijk niet meer mee stopte.

Ik kreeg koffie en we gingen naar boven, twee trappen op, naar haar kamer, waar ze tijdens haar revalidatie van corona maanden alleen heeft doorgebracht. Onderweg zag ik hier en daar boeken, onder meer enkele van kunstenaar Rinus Van de Velde.

Rilke

Lara vertelt dat ze leest op tournee met haar groep Intergalactic Lovers, ze vertelt over boeken van kunstenaars en filosofen, over de lijst met boeken die op haar bureau lag. Over teksten schrijven, en teksten overschrijven. En ze vertelt over het boek dat ze las omdat het het favoriete boek van Kurt Cobain was.

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Lara Chedraoui:

1. Katherine Dunn: Geek Love
2. Robert Wald Sussman: The myth of race.
3. the poetry of Rainer Maria Rilke

Luister hier naar aflevering 114 van de podcast met zangeres Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers. (via Apple Podcasts):https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949?i=1000546841894

Alle boeken uit deze aflevering vind je hier in de shownotes: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2022/01/04/drie-boeken-114-lara-chedraoui/


Veel luister- en leesplezier!