'Drie boeken': aflevering 120: Wim Oosterlinck praat met Dalila Hermans

15 februari 2022

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In aflevering 120: schrijfster en theatermaakster Dalilla Hermans.

"Onlangs was ik zo verloren in een boek; ik besefte dat ik de bus in brugge in de verkeerde richting had genomen, en dat ik bijna in Knokke-Heist was."

Hier vind je de aflevering:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2022/02/15/drie-boeken-120-dalilla-hermans/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/0KNJlvV2JwrUwCYfjow9rF

De boekenkast van dalilla hermans 1

Dalilla Hermans (1986) is schrijfster, theatermaakster en columniste. Ze werd bekend door haar deelname aan De Slimste Mens ter Wereld. Maar had daarvoor in 2014 al een open brief geschreven waarin ze als zwarte Vlaamse vrouw racisme aankaartte. In 2019 veroorzaakte ze opschudding met haar beslissing om niet meer als racisme-expert op te draven bij de VRT. Ze schreef ook het boek Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme. Nu is ze is vaste columniste bij De Standaard en maakt ze theater. Ze schreef ook twee kinderboeken en een thriller.

Dl1

Dalilla Hermans woont in Sint-Kruis bij Brugge, samen met haar man en hun drie kinderen. Ik zocht haar daar op. We gingen zitten aan de tafel naast de keuken, met uitzicht op de livingmuur waar in de toekomst een boekenwand moet komen. Ze vertelt over lezen op de bus en zo hard in een boek zitten dat je ergens uitkomt waar je helemaal niet moet zijn. In haar geval: Knokke-Heist. Over boekenliefde, gedichten lezen en voorlezen voor de kinderen. Tijdens ons gesprek kwam haar man ook binnen met broodjes, met de woorden: ja ik woon hier ook. :-)

Dl2

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Dalilla Hermans:

1. Brandon Stanton: Humans
2. Stefaan Pauwels: Nog iets dat ik weet over jou
3. Damon Young: What doesn't kill you makes you blacker

Luister hier naar aflevering 120 met schrijfster en theatermaakster Dalilla Hermans. (via Apple Podcasts):
https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949?i=1000551114000

Alle boeken uit deze aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2022/02/15/drie-boeken-120-dalilla-hermans/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Dl3