'Drie boeken': aflevering 126: Wim Oosterlinck praat met Lynn Van Royen

22 maart 2022

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In aflevering 126 is zijn gast actrice Lynn Van Royen.

"Naarmate ik ouder word, kan ik lezen meer naar waarde schatten: ik hoef de gedachten van andere mensen, de bedenkingen die zij al hebben gemaakt, niet allemaal zelf te bedenken; ik kan ze via boeken tot mij nemen.”

Hier vind je de aflevering:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2022/03/22/drie-boeken-126-lynn-van-royen/

Luister hier (via Spotify):
https://open.spotify.com/episode/5JrGYtquDZtNbYPDFoB6JG

De boekenkast van lynn van royen


Lynn Van Royen (1989) is actrice. Je kan haar gezien hebben op televisie in Spitsbroers en Tabula Rasa, in De Twaalf, De dag en in de Duits-Deens-Belgische coproductie The Team. Voor haar rol in Beau Séjour kreeg ze de prijs voor beste actrice in een dramareeks op het televisiefestival in Monte Carlo. Ze is ook te zien in film en theater.

Ze woont in Nieuwerkerken bij Aalst samen met haar vriend acteur Maarten Ketels, met wie ze samen speelde in de reeksen Luizenmoeder en Onder vuur. Ik ging bij hen thuis op bezoek, Maarten deed de deur open en vertelde dat we eigenlijk in Reetveerdegem waren, het fictieve dorp uit De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst, dat geïnspireerd is op Nieuwerkerken.

Lvr1


Lynn en ik gingen op de eerste verdieping zitten, tussen de boekenrekken die Maarten zelf gemaakt heeft, naast een bureau met een grote opgezette vogel erop. Lynn vertelt over de ordening in de bibliotheek, over het boek dat ze knuffelde en waarvoor ze weende toen het uit was, en over de grote klassieker die ze maar niks vond. Het gaat over je eigen pad gaan, acteren, tuinieren, een kind krijgen als je begin de 20 bent en hoe dat haar veranderde.

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Lynn Van Royen:

1. Paulo Coelho: De alchemist
2. Connie Palmen: De wetten
3. Carlos Ruiz Zafón: De schaduw van de wind

Lvr2


Luister hier naar aflevering 126 met actrice Lynn Van Royen. (via Apple Podcasts):

https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949?i=1000554803971

Alle boeken uit deze aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2022/03/22/drie-boeken-126-lynn-van-royen/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Lvr3