'Drie boeken': aflevering 131: Wim Oosterlinck praat met Johan Terryn

26 april 2022

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In aflevering 131 is tv- en theatermaker Johan Terryn zijn gast.

"Ik heb een heel dubbele verhouding met boeken. Ik heb graag boeken rondom mij, ik krijg graag boeken, ik kom graag in een boekhandel, maar de actie van het lezen is een worsteling.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2022/04/26/drie-boeken-131-johan-terryn/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/5mtUqnNzSgg4DoHxRX1hoc

De boekenkast van johan terryn 1

Johan Terryn (1969) is acteur, televisiemaker, theatermaker en scenarioschrijver. Hij studeerde Germaanse filologie, kwam op televisie in het improvisatieprogramma Onvoorziene omstandigheden en maakte een lange reeks televisie- en radioprogramma’s, waaronder De Rederijkers op Canvas, Groot Licht en Curiezeneuze op Ketnet; hij presenteerde enkele programma’s op Radio 1. Op het moment dat we elkaar spraken, was hij op tournee met Het uur blauw, een voorstelling waarvan ook een boek bestaat, die voortkomt uit een podcast als gevolg van de dood van zijn vader. Hij speelde de avond van ons gesprek in de Minard in Gent, vandaar ook de onderbreking in ons gesprek.

Jt1

Johan Terryn woont in Antwerpen, al zei hij even dat hij in de verkeerde stad geboren is. We gingen bij hem thuis op de zetel aan het raam zitten. Ons gesprek gaat over boeken lezen - dat hij daar een zeer dubbele relatie mee heeft. Over theaterspelen, schrijven en zijn schaamte daarvoor. Over de dood van zijn vader en het rouwproces dat zijn boek en de podcastreeks Het uur blauw waren. Over creativiteit en richting geven aan je leven. En hij vertelt waarom zijn boekenkast op kleur gerangschikt is.

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Johan Terryn:

1. Niccolo Ammaniti: Laat het feest beginnen
2. Alessandro Baricco: De barbaren
3. Randall Casaer: Er zit een hond in u

Jt2


Luister hier naar aflevering 131 met tv- en theatermaker Johan Terryn. (via Apple Podcasts):

https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949?i=1000558687967

Alle boeken uit deze aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2022/04/26/drie-boeken-131-johan-terryn/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Jt3