'Drie boeken': aflevering 142: Wim Oosterlinck praat met Herr Seele

12 juli 2022

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In aflevering 142 is zijn gast kunstenaar Herr Seele.


"Mijn leven bestaat uit het kopen van boeken.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2022/07/12/drie-boeken-142-herr-seele/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/6A7SEoQvpqszNCD66sNVz8

De boekenkast van herr seele


Peter van Heirseele (1959) alias Herr Seele is bekend als de maker van Cowboy Henk, samen met Kamagurka. Naast zijn werk voor Cowboy Henk schildert hij; zo maakt hij recent de cover voor De Standaard der Letteren. Zijn echte job is pianostemmer.

Ik ging bij hem langs in zijn woonplaats Oostende.
Hij nodigde mij uit in het huis waar zijn atelier zich bevindt: een complex van twee huizen naast elkaar, een oud café en een oude cinema, die een gigantische opslagplaats vormen.
Binnen staan piano’s, poppen, meters kasten met boeken, platen, brol, papier, en vooral ook heel veel schilderijen.

Hs1


We namen een kijkje in zijn eigenlijke atelier, en gingen dan zitten op stoelen, midden tussen de boeken en de schilderijen. Bij ongeveer elke beweging die ik maakte, zat ik met mijn voet of hand tegen een schilderij. Een bizarre en heerlijke ontmoeting met kunstenaar Herr Seele.

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Herr Seele:

1. Emily Brönte: Wuthering Heights
2. Isak Dinesen: Winter's Tales
3. Charles Bukowski: Post office

Hs2


Luister hier naar aflevering 142 met Herr Seele. (via Apple Podcasts): https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949?i=1000569611248

Foto’s en info bij deze aflevering vind je hier in de shownotes: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2022/07/12/drie-boeken-142-herr-seele/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Hs3