'Drie boeken': aflevering 151: Wim Oosterlinck praat met Dewi Van De Vyver

13 september 2022

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In aflevering 151 is zijn gast voormalig CEO Dewi Van De Vyver van Flow Pilots.

"Ik ben altijd heel geïnteresseerd geweest in waarom wij leven in de wereld waarin we leven. Vaak ben ik op zoek gegaan naar literatuur waarin ze een andere maatschappijvorm bespreken."

De boekenkast van dewi van de vyver


Dewi Van De Vyver (1980) is mijn gast in deze aflevering. Ik praatte met haar op het moment dat ze CEO van Flow Pilots was, een bedrijf dat digitale oplossingen voor bedrijven ontwikkelt. In 2011 startte ze het bedrijf mee op, in 2019 werd ze CEO. In 2020 werd ze verkozen als ICT Woman of the year. In september 2022 maakte ze bekend dat Flow Pilots overgenomen wordt door het Hasseltse infotechbedrijf ACA Group en dat ze zelf stopt als CEO. Bij de opname van ons gesprek was daar dus nog geen sprake van. Op het einde hebben we het wel even over haar toekomst.

Dewi1


Ik ging langs bij Flow Pilots, op de 10de verdieping van een gebouw aan de Rooseveltplaats in Antwerpen. We gingen zitten in een vergaderzaal om over haar carrière en haar boeken te praten. Ze vertelt hoe intens lezen voor haar is, hoe ze opgroeide in een gemeenschap van getuigen van Jehova. Ze vertelt over haar autismespectrumstoornis, en hoe die haar leidinggeven en haar werkvloer beïnvloedt. En je hoort hoe ze zeer emotioneel wordt als ze vertelt over haar tweede boek. Een gesprek over je anders voelen dan ander, ondernemen, initiatief nemen en betrokken zijn op de wereld.

Dewi2

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Dewi Van De Vyver:

1. Thea Beckman: Hasse Simonsdochter
2. Maria Jacques: Morgen is blond
3. Caroline Criado Perez: Invisible Women: Data Bias in a World Designed for Men.

Luister hier naar aflevering 151 met Dewi Van De Vyver. (via Apple Podcasts): https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949?i=1000579272468


Foto’s en info bij deze aflevering vind je hier in de shownotes: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2022/09/13/drie-boeken-151-dewi-van-de-vyver/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Dewi3