'Drie boeken': aflevering 156: Wim Oosterlinck praat met Lien Van de Kelder

18 oktober 2022

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In aflevering 156 is zijn gast actrice Lien Van de Kelder.


"Ik vind het zo spijtig als ik aan de laatste tien, twintig pagina’s van een goed boek kom. Dan leg ik het soms nog even weg omdat ik niet wil dat het eindigt.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2022/10/18/drie-boeken-156-lien-van-de-kelder/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/39UnMZP2pihWAzgvimXiyz

De boekenkast van lien van de kelder


Lien Van de Kelder (1982) is bekend als actrice en zangeres. Ze speelde mee in een pak series op televisie: Zone Stad, Vermist, Thuis, Familie en de internationale coproductie The Spiral. Ze zingt ook op het podium, vaak met Jan De Smet van De Nieuwe Snaar. Samen brengen ze onder meer smartlappen en Franse chansons.

Ze studeerde rechten, werkte als advocate aan de balie en heeft haar eigen advocatenkantoor. Ze werkte een tijd als kabinetsmedewerker van minister Vande Lanotte en is gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht.

De draaischijf


Ik ging bij Lien Van de Kelder thuis langs, in de wijk Zurenborg in Antwerpen. We gingen zitten aan de keukentafel, haar man, regisseur Hans Herbots, zat boven te werken. Naast ons de keuken, er was af en toe gepruttel van het koffieapparaat, en één keer een verrassende tussenkomst van iets uit de keuken dat ik niet verwacht had.

Ons gesprek gaat over hoe ze vroeger als kind helemaal géén boeken las, zelfs geen strips, en hoe ze nu ziet dat haar dochter leesverslaafd is. Over Tom Lanoye op bezoek bij haar thuis, over wat ze nu als advocaat doet. En over haar twijfels rond de weg die ze moet inslaan in het leven.

Grand hotel europa


Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Lien Van de Kelder:

1. Tom Lanoye: De draaischijf
2. Ilja Leonard Pfeijffer: Grand Hotel Europa
3. Stephane Hessel: Indignez-vous

Luister hier naar aflevering 156 met Lien Van de Kelder. (via Apple Podcasts): https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949?i=1000582968729

Foto’s en info bij deze aflevering vind je hier in de shownotes: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2022/10/18/drie-boeken-156-lien-van-de-kelder/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Indignez vous