'Drie boeken': aflevering 162: Wim Oosterlinck praat met Zaki

29 november 2022

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. In aflevering 162 is zijn gast dj, radio- en tv-maker en schrijver Zaki.

"Goede boeken zijn boeken waar je naar teruggaat: je moet eerst het verhaaltje lezen en dan lezen waar het echt over gaat.”


Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2022/11/29/drie-boeken-162-zaki/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/3voORVKL3UUxtj5YNhclKL

In deze aflevering is mijn gast Zaki, echte naam Jackie Dewaele (1945). Hij begon midden jaren 60 als dj, was radio- en tv-presentator, cafébaas, producer en acteur. Hij schreef ook verschillende boeken, waaronder enkele over muziek: Love songs en Sticky songs, en over ouder worden: Ondeugend ouder worden, en het vervolg Ondeugender ouder worden. Hij is de vader van Stephen en David Dewaele van Soulwax die als 2 Many Dj’s de wereld hebben rondgetoerd.

Never let me go

Ik had met Zaki afgesproken in de bibliotheek van onze thuisstad: de imposante bibliotheek De Krook, waar we in een zaaltje gingen zitten dat voor ons gereserveerd was. Naam van het zaaltje: De laatkomer.

Het gesprek gaat over de muren in zijn huis die vol staan met boeken, over de liefde voor boeken die hij en zijn vrouw delen, en over het boekenvirus doorgeven aan zijn zonen. Over Luc De Vos, dementie en rock ’n’ roll. En Zaki raadt ons allemaal aan om boeken meer dan één keer te lezen.

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Zaki:
1. Kazuo Ishiguro: Never let me go
2. Luc De Vos: Paddenkoppenland
3. Mark Haddon: The Curious Incident of the Dog in the Night-Time

Z2


Luister hier naar aflevering 162 met Zaki. (via Apple Podcasts):
https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949?i=1000587847204

Foto’s en info bij deze aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2022/11/29/drie-boeken-162-zaki/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Z3